Showing posts with label merapuraban. Show all posts
Showing posts with label merapuraban. Show all posts

Friday, June 30, 2017

Luka.





I think what hurts the most is
when you give your all to someone.
Through thick and thin,
you are there for them,
you stick with them,
no matter what.

--
Then one day they just give up.
They won't even fight for you.

--
The one thing you would never have done,
they did with no hesitation. 









p/s : Semoga kesusahan bisa mengajar erti terus asa.





Thursday, March 23, 2017

Wishes.





One year older, one year wiser

---


Semoga dipermudahkan jalan rezeki.
Semoga dikurniakan umur yang diberkati.
Semoga tidak menyakiti dan disakiti.
Semoga dicukupkan kesempatan berbakti untuk ibubapa.


-


SELAMAT HARI LAHIR


"You can't calm the storm, so stop trying.
What you can do is calm yourself, the storm will pass"












p/s :dirgahayu.



Saturday, December 17, 2016

Eternal hope.



I hope you fall in love with someone who always texts back
and never lets you fall asleep thinking you are unwanted

I hope you fall in love with someone who holds your hand during the worst parts of life
and getting back with you even when you are too busy with the chaos

I hope you fall in love with someone who sees the galaxies in your eyes
and hears the music in your heartbeats

I hope you fall in love with someone who tickles you
and makes you smile on hard days and on easy ones


---
 

But beyond all that,
i hope you fall in love with someone who will never leave you behind
and who will never take you for granted,
someone who will stand by you when you are right
and stand by you when you are wrong.


Image result for love pictures




Someone who has seen you at your worst and has loved you still. 


















p/s : Hasbunallahu Wani'mal Wakeel


Wednesday, November 2, 2016

Eleventh.




Pernah rasa?

Hati kau dihenyak berkali-kali,
Direnyuk lumatkan tanpa belas,
Hingga jiwa itu mati sendiri.

Ohh ya,
Mungkin kau bukan siapa-siapa,
Jauh sekali punya satu dunia,
Yang ada cuma sipi-sipi saja.

Tetapi,
Barangkali mereka terlupa,
Kau juga spesisnya manusia,
Yang ada hati dan rasa.






#asmilethatcovershatteredheart #perempuanmatahari





p/s : Apa-apa jee asal bolehhh




Friday, March 4, 2016

Biasa.

Assalamualaikum.



Aku bukan perempuan sempurna,
Aku ini cuma gadis biasa-biasa,
Yang biasanya itu,
Tidak punyai apa-apa

Aku tidak cantik,
Yang senyumnya selalu mengusik,
Aku tidak pandai,
Seperti mereka yang kau intai,
Aku tidak baik,
Yang dirinya boleh buat kau tertarik

Ya,
Aku tidak ada apa-apa yang istimewa,
Hidupku cuma ada luka dan tawa,
Tidak seperti mereka,
Yang diimpi oleh setiap warga

Aku cuma secebis daki,
Yang tercicir di hujung dunia ini

Itu lah aku.

Cuma biasa-biasa.
Yang belajar tentang isi dunia

Ya, sederhana saja.








p/s : #asmilethatcovershatteredheart







Tuesday, December 29, 2015

sebuah cerita.


Assalamualaikum and hye!


A story about perception! :)


Seorang kanak-kanak perempuan sedang memegang dua (2) biji epal
Ibunya menghampiri dan meminta.
"Boleh bagi ibu sebiji epal tu?"
Kanak-kanak tersebut melihat sejenak muka si ibu
lalu menggigit sedikit sebiji epal dan seterusnya menggigit sebiji epal yang satu lagi.
Ibu tersebut hanya tersenyum melihat gelagat anaknya
walaupun jauh disudut hatinya ada perasaan kecewa.

Tidak lama selepas itu
kanak-kanak tersebut menyerah sebiji epal tersebut kepada ibunya sambil berkata
"Nah.. Ibu ambil yang ini kerana yang ini lebih manis!"



Faham? Tak faham? Buat-buat faham. Hahahaha #lol

Jadi, tidak kira siapa anda
berapa banyak pengalaman serta pengetahuan yang ada
jangan terus membuat keputusan
menjatuhkan hukuman
yang tersirat kita tidak pernah tahu

Apa yang kamu lihat tidak semestinya apa yang kamu sangka :)









p/s : #resepiwajibbelajarsoon #masterchefathirahchehusin #lol




Monday, December 28, 2015

Akal berfikir, hati mentafsir.


Assalamualaikum dan hye!






Hidup adalah satu perjalanan yang panjang..
Hujungnya sejauh mata memandang..
Adakala laluannya makin payah..
Sedang kaki kita mula lelah..
Dan langkah kita makin lemah..

Hanya hati yang sarat dengan keyakinan terhadap janji dan rahmat Allah sahaja yang akan kekal kuat dan tidak pernah merasa sendiri.. 

Hakikatnya hidup ini sebuah persinggahan..
Persinggahan pada sebuah perjalanan..
Demi menuju hari akhirat..

Moga Allah redha.
















p/s: sembilan persepuluh rezeki itu datangnya dari perniagaan.









Tuesday, November 17, 2015

Monday, September 14, 2015

Cakap apa ni?

Assalamualaikum.

Sebenarnya.
Takde ape.
Hmm.

Sebenarnya.
Rasa tk sedap hati.
Cuma tktau nak rasa apa.
Hmmm.

Sebenarnya.
Rasa perasaan berbaur.
Tk tenang.
Hmmmm.

Hmm hmmm dan hmmmm.
Takpelah.
Sementara je ni.
Rasanya.

*tarik nafas panjang-panjang
Ingat Allah.
Zikrullah.






p/s : Sebuah perjalanan yang dinamakan kehidupan.




Wednesday, September 9, 2015

Friday, December 21, 2012

penutup tirai.

assalamualaikum.


aku pulak yang rasa nak muntah tengok muka atas ni hah.
bajet gegurl. puihhh.
oh lame kan aku baru nak update belog.
bila terlampau melampau lampau banyak kerja.
biasala student orang kata :3
*tariknafas*

harini kalau dikira adalah hari last kuliah bagi semester I/2012.
KALAU la kan.
tapi still jutajuta kerja menimbunnimbun.
lab report, report presentation, assignmentss dan sebagainya.
peh pehhh.
*tariknafaslagi*


ini masa nak test electrical machines petang tadi.
nak buat macammacam ekspresi muka gitu.
konon. tapi tk jadi. tkpelah =='

semangat membara nak jawab test electrical machines tadi.
tapi bara itu menjadi debu.
sebabnya soalan yang boleh tahan punya taff belitbelit.
blerghhh :B
tapi big congratulation aku ucap untuk sir kesayangan kami abad ini,
rusllim mohamed
sebab dah berusaha siapkan soalan tu walaupun tk tido semalaman.
we heart you sir. serius. tk tipu :)

 
nah. magnum almond lagi. mihmihmih
satu hari tk makan.
perut lapar dah macam jadi zombie.
peringatan, ini hanya alas perut. 
plawok lah kalau aku makan ni je untuk kenyang.
nafsu makan macam dinasour kot.

 
 bilik aku. cantek kan? :P
saje nak tayang untuk tatapan umum.
aku kaan ghetisss *matakeatastangankebahu*
hasil gabungan idea roomate dan aku.
hoho.
kat tengahtengah tu gambar family.
haruslah ada. pembakar semangat setiap hari.
ghinduuuu nak baaaalik! tsk TT____TT

(:   kepunyaan kami   :)

 p/s ; alhamdulillah. waktu klimaks sebagai student berjaya diharungi lagi kali ini.

Wednesday, July 4, 2012

merepek.

assalamualaikum and hye.

sebenarnya takde idea nak tulis.
tapi rasa nak tulis.
jadi tulis lah jugak.
hehe.

emm aku eksaited.
tapi ada jugak gelisah.
bercampur. duhh -..-'
macam ni la aku.
selalu daah gini. jadi, xpayah pelik ^^v

 
minah kepoh.
ini masa pergi kursus renang kat akademi maritim haritu.
tengah tunggu makanan.
gosipgosip dulu.
biasalaa perempuan. mehehe :}
 kawan aku snapkan.
candid ye. sebab tu la jadi gini muka ha.
memang macam minah kepoh yang duk keliling kampung =='
 tapi takpelah.
aku suka :P

till then, babai :)

p/s ; harini nak bagitau ayah pasal lesen. NEKAD! :B