Monday, November 23, 2015

Journey named life

Assalamualaikum.

Scrolling facebook home posts
Zass!
Found this sort of notes
Jadi aku edit-edit touch up sikit since the notes are nice to share
Untuk diabadikan dalam blog ini lah
supaya nanti bila mood tak berapa nak bersyukur tu datang,
boleh la re-read balik bagi insaf
=='


Kehidupan bukan untuk dipertandingkan
Siapa lebih cepat bernikah
Siapa lebih cepat menjadi ibu ayah
Siapa lebih cepat bersalin
Siapa lebih lama menanggung sakit bersalin
Siapa lebih ramai anak
Siapa lebih mewah
Siapa lebih berjaya mempunyai anak hebat



Hidup ini sebuah perjalanan
Sebuah fasa ujian
Dari alam roh ke alam rahim,
singgah sebentar di dunia mengumpul bekalan untuk ke barzakh
sebelum ke mahsyar untuk dihitung segala amalan
.....................
Penentu syurga atau sebaliknya



Hidup ini merupakan sebuah ujian
Letak hati pada Tuhan, agar yang lain tidak menjadi bebanan

Maka, diantara nikmat-nikmat Tuhanmu,
nikmat yang manakah hendak kau dustakan?

Moga Allah redha.





p/s : can't wait for this weekend! 

Tuesday, November 17, 2015

Sunday, November 1, 2015

The day i got my bachelor scroll

Assalamualaikum :)


Harini takde kelas.
Mengulor la thiroghh.

View gambar-gambar konvokesyen.
Setahun berlalu.
Rasa macam baru semalam.
*ayat cliche

Pastu sengih-sengih tengok gambar.
Pastu rasa macam nk buat throwback.
Pastu upload gambar.

Pastu keluar la bebudak tiga serangkai ni


Pastu dipersilakanlah!
Sejenis throwback.
Heh heh hehh


Yang sabar menunggu
:') :') :')



Keluar dewan dapat mungeeeeee 
Itu yang best bila konvo. Hehe!


Behind the scene. lol






Gembira nauu aku sengih.


Tahap panas terik waktu tu boleh refer muka Awwab dan Ammar. Hahaha


Ini la abang aku.
Yang selalu jadi bank sepanjang 4 tahun belajar.
Yang selalu tidak berkira dengan adik-adik.
Yang selalu memahami.
Yang selalu senang untuk mintak tolong bila ada masalah.

Wuwuuu terima kasih tidak terhingga Azhar!




The only three women in the family.
Kaklong, aku, ummi :)



Hai Nasuha, Anysz. Sempat jugak amik gambar dengan sek mung! Hehe


Je-juniorr suksis. Gittewww


Geng-geng legend Pekan kids.
Tat Ajwa, Syazwi Mak, Maeyol Pa'ie dan Syuqrat Geliga.



Dikmah, i miss you lots! ;(




Dah berjaya dapat scroll baru boleh tidur lena.
Ye tak  Hoe Lih Jiun? :D


Ini Muin Joush.
Geng-geng project manager gaji kepuk-kepak.


Miss Araini Elhana.



Nazurah Jujah. Budak dekan mechanical ni hooi.
Suksis-mate yang selalu malas pergi latihan kawat.
Rajin bila physical training je :P



 Product of Universiti Malaysia Pahang.
Empat tahun yang penuh dengan liku.
Jatuh, gagal memang ada.
Tapi yang penting bangkit dari kejatuhan itu.


Yang memberi kekuatan.
Memberi semangat.
Pemangkin disaat jatuh.
Terima kasih ayah, ummi.
Kak sayang ayah, ummi dunia akhirat :')
*sempat lg awfa tido. haha!



I'm a degree holder of Electrical & Electronic (hons) Engineering.
Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah.
All praises to Allah.
He who knows every little things that we don't even know.
Lord of this Dun'ya and the life of hereafter.








p/s : Think positive. An accident is only an attitude away.