Sunday, December 30, 2012

banjir tengkujuh.

assalamualaikum.

alkisah banjir.
bila tiba akhir tahun.
tiba musim tengkujuh.
dipanggil musim boh.
sinonim banjir.
tiaptiap tahun memang wajib rumah aku banjir.


ini ahli ahli yang bakal terjun.
perenang perenang gaya bebas air boh.
hahaha
muka intai line.
sebelum mintak izin nak terghjunnnn :B


dan ini muka dah excited.
dah dapat kelulusan pihak atasan.
dengan terma dan syarat tertentu.
kehkehkeh.
tak sabar nak terjun.
berebut buang baju.


hah tudia.
gaya kuak badak.
yang sorang lagi pendayung professional.
Haha!


awfa husaini.
perintis perenang air boh.
gaya paling digemari, meniarap.
onyonyooo main molek yee adik :*


dayungdayung.
perahu dah cecah lantai.
awwab lebih muatan
=='

mereka lagi.
yela kalau letak gambar aku nanti ada pulak yang terjojol mata.
terkejut tengok makhluk berbonjol tak lepas tenggelam dalam air yang sejinjing semut itu.
gahahahahaha.
aku setakat mengarung air jee.
tinjau tinjau keadaan budak tk cukup umur ni main air.
menjaga keselamatan. hoho


air paras betis je.
menghampiri lutut ikut kiraan tinggi aku.
pong begitu, syukur.
kang banjir besarbesar tk cukup tanah pulak nomad.
alhamdulillah.
sekurangnya kami dapat merasa banjir.
tak besar tak kecik :'D


kalau dulu ayah suka buat rakit.
rakit batang pisang.
best!
boleh naik ramairamai.
dayung ramairamai.
makan keropok cicah sos atas rakit ramairamai.
haha ok tu tipu :P


kali terakhir merasai banjir bersama arwah emak pada tahun 2000.
aku darjah tiga.
emak bawak aku dengan adik pegi roundround dengan motor.
tengok air boh sekitar kampung.
waktu tu banjir besar sangat.
depan rumah aku ni paras pinggang.
tahun 2001 emak dan adik pergi mengadap ilahi.
kami sentiasa merindui dan mengingati dirimu.
semoga rohmu aman disana.
Al fatihah.


hohoi awfa dah kesejukaan.
tknak naik lagi.
main air boh dari pagi sampai tengahari.
tengahari rehat kejap.
petang terjun laaaaagi =='


 till then.

p/s ; tengoktengok which smartphones nak rebate. itu je mampuuu


Friday, December 28, 2012

kemaman kopitiam.

assalamualaikum.

hari isnin.
tiket bas pukul 11malam.
perut lapar.
aku singgah makan kopitiam.
eh salah.
bukan aku, kami.
shyka, kak tiqah, farah dan aku.
tempat ni farah yang kenalkan.
memandangkan aku, shyka dan kak tiqah tkde idea nak makan kat mana.
 lagipun aku tk pernah lagi makan kat kopitiam.
jadi cuba aje.


dua air limau nipis ais satu nescafe ais satu coffee ais.
dan dia punya air semestinya la kaw kaw kaww.
aku try minum air shyka [coffee ais].
peh pehhh sangat terangkat ibu jari
boleh tk tido sebulan O_____O
satu limau nipis ais rm3.50
blerghh. rasa minah jutawan kejap *matakeatas*
kemaman kopitiam yang aku pergi ni kat kuantan.
area citylink ekspress.
berhadapan megamall.
betulbetul dekat corner kedai tu.
 silalah cari.


yang ni farah punya.
bihun goreng ....
aku tk ingat nama dia apee.
 harga around rm5.90.
eh ke rm8.90.
err pong tk ingat  =='


hehe dan yang ini.
mestilah aku punya.
nama dia panjang.
chicken chop with black pepper sauce and egg with rice.
errr insyaAllah betul la tu nama dia.
sebab masa nak order tu aku sebut nombor je.
*eksyen. haha!
 harga dia rm16.90.
lagi sekali minah jutawan *matakeatas*


motif capture gambar duit rm20?
sebab aku tk pernah dapat lagi.
maksud aku sebagai duit rm20 kuning aku ditangan aku.
faham?
tapi lepas tu aku kasi kat farah jugak.
untuk bayar makan yang tadi tuu.
tskkk. babai rm20 kuning Y___Y
jodoh kita beberapa jam cuma.

itu sahaja.

p/s ; dah dapat i/c baaruuuuuu. mihmihmih :3



Wednesday, December 26, 2012

minat satu.

assalamualaikum.

harini cuaca hujan dan panas sama banyak.
kejap hujan, pastu panas terik.
berlawanan.
 tamat.

aku kalau tengok cerita kartun, aku suka yang comelcomel.
dasar mementingkan rupa. puii
sedap mata memandang la dol.
 kehkehkeh


 kalau dulu aku suka, mestila barbie. takpun sailormoon.
heh perempuaaaan :3
eh tapi aku ada jugak tengok dragonball.
geng dengan abangabang aku.
then maju sikit, suka shaun the sheep.
ummi aku pong suka.
sebab kartun nampak amatlah gebu dan menarik untuk dilihat.
 betul kan aku cakap.
 mata aku pilih kasih sikit.
kartun yang agakagak petakpetak segisegi tajamtajam tak berapa nak cukup sifat tu.
dipandang sebelah mata jee.

dan terbaru, suka CANIMALS.
haa sape tktau cerita ni?
plawok muuuuu :B
yang kecikkecik comelcomel tuuu
*comel perlu diulang untuk meyakinkan kecomelan mereka*


mereka bernama uly, mimi, nia, ato, fizzy dan oz.
 maghi  mengenali mereka yang comel ini. 
 

99% hunger, 1% brain. ULY’s a little bit simple and a big bit slobbery. Somehow he always manages to get into trouble. The other CANIMALS take advantage of him, but he doesn’t really mind, just as long as he gets to eat! When it comes to food ULY becomes very focused and won’t stop till the last bite!

  
The Pink-loving dog with a princess complex. MIMI is fashionable and beautifully bossy. She’ll take control of every situation - whether she’s asked to or not! The other CANIMALS listen to whatever MIMI says, and end doing whatever she demands! Not out of respect though, but for fear of her Mula Mula ear slap attack! 


There’s always one and it’s always. OZ wants what she can’t have - and it usually belongs to others. Her tomboy attitude and boisterous nature means that if she can’t have fun, she’ll make certain that no one else can, which often means she’s left on the side lines.


The happy dogsbody. ATO’s gentle nature and simple outlook means that he is the number one candidate for menial tasks, and it’s a role he relishes. All ATO wants is for every can to be happy and all his efforts go into making sure they are, even if it means being MIMI’s minion every now and then.


 
A cute scaredy cat. The other CANIMALS protect NIA as much as they can, unless of course they’re teasing her themselves! NIA may seem weak, but she does have a secret weapon that will get her out of any tight spot - a supersonic scream that will literally blow you away. (Unfortunately it also can be triggered by unexpected noises, sudden movements and giant squirrels.)


onyonyonyooo comelcomelcomel.
oh dan rupanya ada barangan hasil trademark canimals ni.
menarik!
dah ada citacita nak buat kepunyaan.
mungkin terhad kepada oz dan nia.
sebab dua ekor ni kuceng. yang lain tu anjing.
tkbleh tkbleh.
=='

pouch/beg syiling.
botol air
case telefon.
cushion/bantal.    
keychain.

pendrive/thumdrive.

pen/pencil.
 
oke comel. sangat comel.
yang paling aku berkenan adalah botol air, keychain dan cushion.
hadiahkan aku boleh?
kbai.

p/s ; muka legend. hati cute. peduli hapee 

 

zenith.

assalamualaikum.

kita mulakan cerita. ahad lepas [231212] , kami pihak kor suksis dapat jemputan untuk menyertai majlis penganugerahan pangkat kehormat dari pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang berlangsungnya di The Zenith Hotel. alah yang berhadapan dengan East Coast Mall tuuu. yang ada menara dua bijik tuuu. hoho

sarapan.
 macam biasa, sampaisampai je haruslah memenuhkan perut dengan makanan kan? haha
menu breakfast adalah nasi goreng, temosa, buahbuah dan air.
maka eksaited lah kami menyerbu dan melahap makanan yang tersedia.
dah free, makan sesedap rasa la. ye idok? :P
 
 majlis ini bertujuan untuk memberi penghargaan kepada sebilangan warga PDRM diatas jasa dan bakti setia serta usaha yang telah mereka lakukan kepada negara. majlis yang cukup berprotokol memandangkan tetamu yang hadir adalah dikalangan orangorang yang berpangkat dalam PDRM umumnya yang memerlukan kami memberi tabik hormat. agak gugup sebab aku masih tk ingat pangkatpangkat dalam PDRM ni. duhh ==' sebagai solusi, kami menyelitnyelit setiap kali bertembung dengan mereka yang berkenaan atau melebarkan senyuman sehabis baik. kihkihkih

ucapan oleh ketua polis negara, Tan Sri Ismail Omar.
 untuk berita lanjut sila rujuk sini ye :)


dan bila ada majlis sebegini haruslah kamikami mengambil gambar sebagai kenangangg. bukan calangcalang orang dapat jumpa ketua polis negara face to face. eheem.
walaupun tkde pong sebenarnya gambar dengan beliau. nak jugak propa. haihh
lagipun bukan selalu pergi jalanjalan sukasuka tanpa perlu mengeluarkan duit poket kaaaaan.
mihmihmih :3
ruang legar zenith.

ayu, effa, mimah dan dompot.

mimah dan saya.
itu sahaja. nak karang panjangpanjang tak gheti. spreads the love ;*

p/s : aku lupa nak buat lab report signal. ohh tahniah! ggrrr

Tuesday, December 25, 2012

pendahuluan.

assalamualaikum dan hyee!


sebenarnya banyak sangat nak cerita.
SANGAT BANYAK! :O

till then.

p/s ; bila nak amik i/c nih?

Friday, December 21, 2012

penutup tirai.

assalamualaikum.


aku pulak yang rasa nak muntah tengok muka atas ni hah.
bajet gegurl. puihhh.
oh lame kan aku baru nak update belog.
bila terlampau melampau lampau banyak kerja.
biasala student orang kata :3
*tariknafas*

harini kalau dikira adalah hari last kuliah bagi semester I/2012.
KALAU la kan.
tapi still jutajuta kerja menimbunnimbun.
lab report, report presentation, assignmentss dan sebagainya.
peh pehhh.
*tariknafaslagi*


ini masa nak test electrical machines petang tadi.
nak buat macammacam ekspresi muka gitu.
konon. tapi tk jadi. tkpelah =='

semangat membara nak jawab test electrical machines tadi.
tapi bara itu menjadi debu.
sebabnya soalan yang boleh tahan punya taff belitbelit.
blerghhh :B
tapi big congratulation aku ucap untuk sir kesayangan kami abad ini,
rusllim mohamed
sebab dah berusaha siapkan soalan tu walaupun tk tido semalaman.
we heart you sir. serius. tk tipu :)

 
nah. magnum almond lagi. mihmihmih
satu hari tk makan.
perut lapar dah macam jadi zombie.
peringatan, ini hanya alas perut. 
plawok lah kalau aku makan ni je untuk kenyang.
nafsu makan macam dinasour kot.

 
 bilik aku. cantek kan? :P
saje nak tayang untuk tatapan umum.
aku kaan ghetisss *matakeatastangankebahu*
hasil gabungan idea roomate dan aku.
hoho.
kat tengahtengah tu gambar family.
haruslah ada. pembakar semangat setiap hari.
ghinduuuu nak baaaalik! tsk TT____TT

(:   kepunyaan kami   :)

 p/s ; alhamdulillah. waktu klimaks sebagai student berjaya diharungi lagi kali ini.